Oglas
Oglas

Apartmaji Cres – garancija za sproščujoč dopust.

 

 
 
 

Otok Cres je največji otok na Jadranu, ki leži v Kvarnerju. Dolga leta je bil na drugem mestu po velikosti, glede na zadnje meritve pa je pristal na prvem. Otoška pokrajina je zelo slikovita in raznolika. Razčlenjena obala skriva številne, čudovite in skrivnostne zalive ter plaže, kjer najdete popolno sprostitev in mir. Na sredini otoka je Vransko jezero, ki je edini vir pitne vode na otoku.

 

Za podrobnosti o apartmajih, kliknite na sliko.

 

 

 
 

Vzhodni del otoka je precej strm, na nedostopnih skalah gnezdijo beloglavi orli.

 

Na otoku boste našli sprostitev, kristalno čisto morje, oljke, dišeče borovce in prijazne domačine. Številne zasebne sobe in apartmaji Cres bodo izpolnili vsa vaša pričakovanja po popolnem oddihu. Otok nudi mnoga doživetja ljubiteljem narave. Kar nekaj je kolesarskih stez, peš poti, nudijo tudi organizirane aktivnosti, kot je tenis, tečaj potapljanja ali jadranje. Otok Cres je znan tudi po številnih hotelih in kampih, ki so locirani v bližini najlepših plažah otoka. Moderno in udobno opremljeni zasebni apartmaji Cres odlično dopolnjujejo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino otoka.

 

Na zahodni strani otoka je glavno naselje, mesto Cres, ki je turistično, upravno in kulturno središče na otoku. Priljubljena lega in moderno opremljena marina, daje zatočišče številnim zasebnim jahtam. Na otoku so še, poleg Cresa, nanizana manjša slikovita mesteca, ki vas bodo očarala s svojo pristnostjo. Valun, ribiška vasica, manjše mestece Beli, ki je eno najstarejših, hiše v tem mestecu dejansko stojijo na skalnati polici nad morjem. Romantičen izgled popestri gastronomska ponudba z odlično restavracijo, ki nudi vrhunske jedi. Romantičen pa je tudi manjši kraj Lubenice, ki ga preprosto morate obiskati, ko ste na otoku Cresu. Kamnite hiše in apartmaji Cres ležijo na strmi pečini nad prekrasno peščeno plažo, ki je težje dostopna, vendar vredna obiska. Na otoku so še naselja Osor, Martinščica, Punta Križa in Ustrine. Osor leži ob umetnem prelivu, čez katerega vodi premični most in povezuje otok Cres z Lošinjem. Edino pomembnejše, malce večje, naselje na otoku poleg Cresa je Martinščica.  Znana je po čudovitih dolgih plažah, vrhunski turistični ponudbi, kakovostnih storitvah, urejenosti, ter udobju, ki ga poleg kraja nudijo tudi apartmaji Cres.  Punta Križa na južnem delu otoka, ribiška vasica, vas bo očarala z neokrnjeno naravo, gozdom, bujnim rastlinjem in tako kot naselje Ustrine z samotnimi peščenimi plažami.

 

Veliko plaž na otoku je skritih in samotnih, do njih pridete lahko le z čolni in če ste bolj pustolovskega duha, potem je otok Cres prava izbira. Zasebni apartmaji Cres pa vam bodo dodali še občutek domačnosti za popolne počitnice.

5/5 - (1 vote)