Oglas

Oglas

Vreme Dubrovnik

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Dubrovnik in tudi vse ostale kraje za vreme Dubrovnik je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

Vremenska napoved za Dubrovnik za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri in sedem dni.

 

Napoved za 3 dni

Vremenska napoved Dubrovnik za 7 dni

 

Vremenska napoved Dubrovnik vas bo zagotovo prepričala v obisk tega zgodovinskega mesta. Dubrovnik, kateri leži v globokem delu Jadrana in s tem na jugu hrvašega primorja ima sredozemsko klimo, povprečno letno temperaturo zraka okoli 17°C, maksimalno pa približno 26°C. Jeseni so tople in bolj deževne od pomladi, poletja so suha in vroča, a zime blage.

vreme dubrovnik

Kot lahko sami vidite, vas vremenska napoved Dubrovnik nikakor ne more razočarati, saj vam bo to staro meste na jugu hrvaškega primorja tudi pozimi ponudilo posebna doživetja, ker je povprečna temperatura pozimi nekje okrog 10°C. Dež se največkrat pojavlja v obdobju zime in količina le-tega znaša povprečno 1250 mm na leto. Vetrovi, ki najpogosteje pihajo in krojijo vreme Dubrovnik so burja, jugo in poletni osvežujoči maestral. Planina Srđ pa je tista, ki delno varuje to starodavno mesto pred sunki burje.

Spremljate spletno stran vreme Dubrovnik in tako boste vedno seznanjeni s temperaturami enega napomembnejških letovišč na Jadranski obali.