Oglas

Oglas

Vreme Fažana

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Fažana in tudi vse ostale kraje za vreme Fažana je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Fažana za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Napoved za 3 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Vreme Fažana ima zelo podobno vreme, kot Pula, kajti ta dva kraja ležita zelo blizu. Vreme fažana je sredozemsko. Fažana je manjše naselje veliko zgolj 13 km². Vreme Fažana pa nima vpliva na prebivalstvo tega kraja, kajti v njem živi več kot 3700 ljudi. Ker pa je ta kraj obalno mesto, ima vpliv na vreme tudi morje. Za vreme Fažana sta značilna dva vetrova. Prvi je burja, ki piha v zimskem letnem času v smeri kopno-morje. Drugi pa je jugo, ki piha v ravno obratni smeri, se pravi morje-kopno in z morja prinaša padavine. Jugo je značilen za topel del leta. Morje je mirno, brez večjih valov.

vreme fažana

Za vreme Fažane so značilne poletne temperature, ki se gibljejo nekje med 25 in 30 °C. Zimske temperature pa si gibljejo okoli 10 °C in redko kdaj padejo pod “ničlo”. Najvišje temperature dosega mesec avgust, najhladnejši mesec pa je januar. Povprečna temperatura avgusta je 30 °C, povprečna temperatura januarja pa 8 °C. Prepričan sem, da so vas ti podatki ter naša spletna stran prepričali za obisk tega prelepega kraja, z bogato kulturno in naravno dediščino. Želimo vam srečno pot ter lepo vreme.