Oglas

Oglas

Vreme Istra

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za celotno Istro in tudi vse ostale kraje za vreme Istra je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.Booking.com

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Pazin za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri in sedem dni.

 

Vremenska napoved Pazin 3 dni


Vremenska napoved Pazin 7 dni

Istra je največji polotok, kar jima ima Hrvaška, obdaja pa ga kristalno čisto morje. Za področje, v katerem leži Istra, je značilno milo mediteransko podnebje, katero tudi vpliva na to, kakšno bo vreme Istra. Istra ima v večini topla, suha poletja, zime pa so ugodne in mile. Istra ima v povprečju na leto 2388 sončnih ur. Poletni dnevi v Istri so v povprečju obisjani s soncem po 10 ur dnevno, iz česar sledi, da bo vremenska napoved Istra poleti pogosto napovedala toplo in sončno vreme.

vreme Istra

Kot skoraj za cel preostali del ob Jadranski obali, so tudi za območje, kjer leži Istra, značilni trije vetrovi, ki pa so burja, jugo in pa maestral. Vsak izmed njih ima svoje značilnosti, s katerimi vplivajo na vreme Istra. Povprečna temperatura zraka v poletnih mesecih dosega 30°C in pa v hladnejših mesecih 6°C, kar pomeni, da vremenska napoved Istra tudi v zimskem obdboju ne bo napovedala pretirano hladnih dni. Temperatura morske vode je najvišja v mesecu avgustu, ko se le-ta lahko povzpne tudi do 25°C.

Istra in z njo istrska obala, je prekrasen del, ki ga Hrvaška ponuja za preživljanje dopusta.