Oglas

Oglas

Vreme Murter

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Murter in tudi vse ostale kraje za vreme Murter je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

 

Vremenska napoved za Murter za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved Murter 3 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Vreme Murter se pogosto spreminja, odvisen je od raznih pojavov, veliko vlogo pa ima tudi morje, saj je Murter otok, ki leži v severni Dalmaciji, natančnejše v severozahodnem delu šibeniškega arhipelaga. Otok ima površino veliko približno 18,7 km². Obala ima manjše zalive, ki ob burji, ki sredi morja piha pogosteje kot na celimi služijo zavetja oziroma zaklonišča jadrnicam in manjšim ladjam. Kakšno ima vreme Murter poleti je odvisno predvsem od burje in ostalih vetrov, ki so na otokih pogostejši. Hladen vetrič se da občutiti malo pogosteje, kar pa seveda ne pomeni da niso vroči poletni dnevi. Ne glede na občasno vetrovno vreme Murter ne vpliva na prebivalstvo, saj na otoki živi okoli 5100 stalnih prebivalcev, čez poletje pa še veliko turistov.

vreme murter

Vreme Murter je poleti pogosto zelo vročo, seveda pa se lahko hladimo v hladni senci dreves, ki so povsod okoli nas. Na celotnem otoku je seveda tudi veliko hotelov, ki so namenjeni vsem turistom, ki svoje počitnice radi preživijo na otokih. Najbolj sončni dnevi na otoku so meseca julija, saj je takrat na dan tudi 11 ur sonca. Temperatura vode poleti naraste tudi do 25 stopinj in sicer v mesecu juliji in avgustu, med tem ko je najnižja temperatura morja meseca meseca januarja in sicer okoli 14 stopinj. Vreme Murter je poleti zelo vroč, saj temperature na termometru pokažejo tudi do 30 stopinj. Najnižja poleti pa ne pade pod 20 stopinj