Oglas
Oglas

Vreme Hrvaška v poletni sezoni

 
Vreme Hrvaška poletjeNajvečkrat nas zanima kakšno bo vreme Hrvaška, ko se odpravljamo tja na dopust. Pred časom smo zakorakali v poletje, letni čas, ko največkrat obiščemo našo južno sosedo Hrvaško. Da nam oddiha nebi pokvarilo slabo vreme, se je prej dobro pozanimati kakšna je vremenska napoved Hrvaška, saj se le tako lahko pripravimo na vremensko dogajanje.

Hrvaška ima v primerjavi s Slovenijo ogromno morja. Skupna dolžina hrvaške obale znaša 5835 km, kar je v primerjav s Slovenijo približno 130 krat več. V dolžini hrvaške obale so všteti tako vsi kilometri ob celini, kot tudi tisti okoli otokov. Zaradi velikega območja morske obale, tudi vreme Hrvaška ni enako za celoten Jadran. Vremenoslovci imajo za hrvaško obalo več napovedi, saj se vreme v Istri bistveno razlikuje od vremena v Dalmaciji. Naši vremenoslovci pa tako napovejo le vreme za primorsko.

 

Vremenska napoved za poletjeVpliv na vreme Hrvaška imajo različna podnebja. Hrvaška ima tako dve izjemni podnebji. Ob obali najdemo sredozemsko podnebje, v notranjosti pa celinsko ter nekaterih delih tudi gorsko podnebje.

Za sredozemska podnebja so značilne visoke temperature, veliko sončnih dni ter vlažne in mile zime. Temperature se tudi pozimi ne spustijo pod 5 stopinj Celzija. Iz tega razloga lahko rečemo, da je vreme Hrvaška za turiste zelo ugodno. Za celinsko oz. kontinentalno podnebje pa so značilne nekoliko nižje temperature, ki se pozimi gibljejo okoli 0 stopinj Celzija, poleti pa dosegajo temperature okoli 20 stopinj. Za vse ki vam vročina torej ne ugaja je bolje, da si izberete celino, kjer vam je vreme Hrvaška nekoliko bolj pisano na kožo. Na celini si lahko ogledate čudovite naravne in nacionalne parke.

V kolikor vremenska napoved Hrvaška vpliva na vaše počutje, potem si izberite destinacijo, ki je za vas glede vremena najbolj primerna.

 

Vreme Hrvaška v poletni sezoni
Ocenite tole objavo