Oglas

Oglas

Vreme Novigrad

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Novigrad in tudi vse ostale kraje za vreme Novigrad je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Novigrad za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved Novigrad 3 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Novigrad se kot zelo priljubljena destinacija nahaja na zahodni strani Istre in leži južno od mesta Umag oziroma ob cesti, s katero je povezan Novigrad z mestom Poreč. Od mesta Poreč oddaljen približno 15 kilometrov. Mesto Novigrad je izredno napredno in ima tako dve marini ter eno majhno pristanišče. Tako marini kot tudi pristanišče imata na voljo kar precej veliko število privezov, na voljo pa je tudi dvigalo za dviganje ladij. Samo mesto Novigrad je zelo urejeno in vključuje še pet ostalih naselij za katere je napoved vremena ista kot za vreme Novigrad. To so:

  • Bužinja
  • Antenal
  • Mareda
  • Citanova
  • Dajla

Kljub vsemu napredku in modernizaciji je mesto Novigrad v veliki meri ohranilo starodavni videz, za katerega so značilne ozke ulice, majhni trgi ter tudi številne stare zgradbe v baročnem, renesančnem in gotskem stilu. Znano je tudi to, da je bilo mesto Novigrad tudi sedež škofije in sicer celo več stoletij. Zelo znana zgodovinska skulptura je tudi zgodovinski spomenik z imenom Katedrala, kateri še drugače rečemo bazilika, ogledamo pa si lahko tudi staro obzidje, katerega sestavljata še dodatna opazovalna stolpa.

vreme novigrad

Tudi mesto Novigrad leži na taki lokaciji,da ga spremlja odlično podnebje, tako da je vreme Novigrad v veliki večini sončno ter toplo. Vreme Novigrad je torej vedno toplo, celo v zimskem času je malo kdaj občutiti mraz. Za dobro vreme Novigrad namreč poskrbi morje, ki skozi celotno zimo oddaja toploto. Glede na to, da je Novigrad zelo obiskovano mesto, je vremenska napoved Novigrad najboljša točka, kjer boste izvedeli vse informacije za to področje. Vremenska napoved Novigrad torej vsebuje vse potrebne informacije, ki so pomembne ob sami rezervaciji dopusta oziroma počitnic. Vedeti moramo namreč to, da je vreme Novigrad zelo pomembno, kadar se odločamo za dopustovanje v omenjenem mestu. Na samem odpustu je ravno vreme tisto, ki poskrbi za odlično vzdušje ter prijetno in nepozabno preživeti dopust.