Oglas
Oglas

Omega 3 maščobne klisline za boljše zdravje in počutje

omega 3

Ena od najboljših naravnih sestavin, ki izjemno pozitivno vplivajo na človekovo zdravje, počutje in energičnost, so nenasičene Omega 3 maščobne kisline. Te esencialne maščobne kisline so vitalnega pomena za zdravje in dobro počutje, vendar pa obstaja ena manjša težava, ker so esencialne to pomeni, da jih naše telo ne more samo tvoriti, ampak smo v celoti odvisno od tega, koliko Omega 3 zaužijemo s svojo vsakodnevno prehrano.

Zdaj pa sledi vprašanje: kolikokrat na teden, ali pa morda vsaj na mesec, uživate sveže ribe, lešnike, lanena ali chia semena? Verjetno je vaš odgovor, da ne prav velikokrat, morda se znajdejo na jedilniku enkrat ali pa največ dvakrat na mesec, kaj večkrat pa verjetno že ne. In sedaj smo prišli do bistva problema in to je, da nas večina za naše zdravo delovanje in funkcioniranje preprosto zaužije premajhno količino nenasičene Omega 3 maščobne kisline, kar pa lahko dokazano vodi do anksioznosti oziroma nemirnosti in nervoze, pomanjkanju energije in v nekaterih primerih celo do pojava abdominalne debelosti (to je tista debelost, ko se maščobne obloge začnejo nabirati na področju trebuha).

Omega 3

Na srečo pa so tukaj nenasičene Omega 3 maščobne kisline, ki so v zadnjih nekaj letih postale ena najbolj raziskanih snovi v prehrani. Več kot dokazan je njihov zelo pozitiven vpliv na naše zdravje in počutje, zato zdravniki in prehranski strokovnjaki že nekaj časa priporočajo uživanje hrane, bogate s temi esencialnimi maščobnimi kislinami. Seveda je priporočilo strokovnjaka ali zdravnika eno, realnost pa povsem nekaj drugega. Ker se ribe in ostala, z Omega 3 bogata hrana, na našem jedilniku ne znajde dovolj pogosto, da bi Omega 3 maščobne kisline v zadovoljivi količini vnesli v naše telo, so farmacevtska podjetja našla tako rekoč idealno rešitev tudi za to težavo. Omega 3 maščobne kisline so preprosto v obliki olja napolnili v priročne kapsule in jih dali na tržišče kot izjemno zdrav prehranski dodatek. Izgledalo je kot idealna rešitev, pa vendar se ponavadi za tako preprostimi rešitvami skriva tudi ampak.

Eden najbolj priznanih strokovnjakov za vadbo in zdravo prehrano pri nas, soustanovitelj portala popolnapostava.com in priznani osebni trener Miha Geršič je s svojo ekipo pregleda ponudbo kapsul, ki ponujajo nenasičene Omega 3 maščobne kisline na našem tržišču in ugotovili so, da vendar ni vse tako, kot se zdi. Njihove ugotovitve so pravzaprav presenetljive, saj so ugotovili, da skoraj nobene kapsule ne ustrezajo najvišjim zdravstvenim in prehranskim standardom.

miha geršič

Večina proizvajalcev namreč kapsule napolni s tako razredčenim ribjim oljem, da vsebujejo izjemno malo nenasičenih Omega 3 kislin, bistveno premalo za zadovoljevanje dnevnih potreb našega organizma po teh maščobnih kislinah. Torej je treba pred vsakim nakupom dobro preveriti, kakšna je dejanska vsebnost Omega 3 maščobne kisline v kapsuli in ali le ta zadostuje za zadovoljevanje naših potreb.

Druga, morda še bistveno večja težava, na katero so naleteli, pa je, da prav tako večina proizvajalcev kapsul, napolnjenih z Omega 3, ribjega olja, ki ga uporabljajo za izdelavo teh kapsul, ne očisti. Kat to pomeni? V sodobnem svetu, kjer je onesnaževanje okolja šlo že čez vse meje, tudi svetovni oceani ne zmorejo več dovolj hitro čistiti vse odplake, ki jih ljudje spuščamo v okolje in ki bolj ali manj vse na koncu končajo v rekah in oceanih. Tako se v ribah, ki so osnovni vir nenasičene Omega 3 maščobne kisline, nabirajo predvsem težke kovine, pa tudi ostali strupi in škodljive snovi, ki jih ljudje neočiščene spuščamo v okolje. Vse te škodljive in strupene snovi pa se potem vrnejo v obliki neočiščenega ribjega olja, iz katerega proizvajajo kapsule Omega 3 maščobne kisline, ki jih potem potrošniki nekritično uživajo za zagotovitev boljšega zdravja in počutja.

Kakšna je torej rešitev iz takega začaranega kroga in kako naj se potrošnik v dobri veri odloči. Katere Omega 3 maščobne kisline naj kupi, da bo resnično izboljšal svoje zdravje in počutje? Miha Geršič je s svojo ekipo s portala popolnapostava.com našel rešitev v tem, da so skupaj oblikovali prečiščene in zdrave kapsule, ki vsebujejo dovolj Omega 3 maščobnih kislin, da zadovoljijo človekovo dnevno potrebo po tej sestavini. Gre za Golden Tree Omega 3 TG kapsule, ki so zasnovane po najvišjih kakovostnih standardih. Napolnjene so z naravno trigliceridno obliko (TG) Omega 3 maščobnih kislin, ki jo naše telo bistveno lažje absorbira, kot pa Ethyl-ester obliko, ki je sicer precej cenejša za izdelavo, vendar je moramo za zadovoljevanje naših potreb zaužiti precej več. Golden Tree Omega 3 TG kapsule so tako proizvedene iz najbolj čiste oblike ribjega olja in ne vsebujejo težkih kovin in ostalih škodljivih primesi, vsebujejo pa kar 70% maščobnih kislin in na ta način omogočajo popolno zadovoljitev vsakodnevnih potreb našega organizma po teh esencialnih maščobnih kislinah.

omega 3 maščobne kisline

Obiščite torej spletni portal popolnapostava.com, kjer boste lahko kupili Golden Tree Omega 3 TG kapsule s posebnim promocijskim popustom, hkrati pa boste na portalu našli še celo vrsto izjemno zanimivih in poučnih člankov o zdravi prehrani, hujšanju in predvsem o zdravem načinu življenja. Miha in ostala ekipa pa so vam seveda vedno na voljo tudi za vsa vprašanja, ki jih imate.

Omega 3 maščobne klisline za boljše zdravje in počutje
5 (100%) 1 vote