Oglas

Oglas

Vreme Brač

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Brač in tudi vse ostale kraje na otoku Brač je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Brač za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved otok Brač 3 dni

Otok Brač, Hrvaška, je največji dalmatinski otok, nahaja pa se med otokom Hvarom in med Splitom. Otok Brač je postal svetovno znan zaradi svojega belega kamna.

Podnebje na otoku Braču je zelo ugodno, saj vpliva na dobro počutje. Podnebje tam ima podobne značilnosti, kot jih imajo ostali dalmatinski otoki, kar pomeni, topla in predvsem suha poletja. Torej vam bo vremenska napoved otok Brač, v večini napovedala lepo poletno vreme.

vreme brač

Povprečne temperature zraka nihajo in sicer znaša povprečna temperatura zraka v mesecu januarju od 4,9°C do 7,4°C, medtem ko povprečna julijska temperatura zraka znaša med 22,9°C in 24,9°C. Med zimskimi meseci zapade tudi največja količina dežja in sicer je to v povprečju nekje 870 mm, oz. 1480 mm, odvisno od posameznega kraja, saj je za zime značilno, da so blage, a deževne, kar pomeni, da bo vreme otok Brač pozimi večkrat deževno. Značilni vetrovi, ki se pojavljajo na otoku Braču in pomagajo oblikovati vreme otok Brač so jugo, burja in pa maestral. Za burjo je značilno, da piha iz celine, za maestral pa, da piha v poletnih mesecih in prinaša s sabo osvežujoč občutek.

Otok Brač je samo eden od čudovitih otokov, ki jih ima Hrvaška in če ga boste obiskali, boste navdušeni. Preden se pa podate tja, pa le poglejte našo spletno stran, katera vam bo opisala, kakšna bo vremenska napoved otok Brač za naslednjih nekaj dni.