Oglas

Oglas

Vreme Cres

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Cres in tudi vse ostale kraje na otoku Cres je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Cres za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved otok Cres 3 dni

Otok Cres leži v Kvarnerskem zalivu in je največji otok, kar jih ima Hrvaška. Samo vreme otok Cres pomaga oblikovati submediteransko podnebje, ki prevladuje na severnem delu otoka, medtem ko ima ostali del otoka mediteransko podnebje. Za to blago podnebje so značilna dolga, sončna, topla in suha poletja, medtem ko vam bo vremenska napoved otok Cres napovedovala deževne jeseni in zime.

vreme cres

Povprečna temperatura zraka v poletnih mesecih je 24°C, medtem ko je povprečna temperatura morske vode poleti 22°C. Na otoku Cresu najpogosteje pihajo trije vetrovi, ti pa so: burja, jugo in maestral. Burja piha iz severovzodne smeri, veter jugo piha iz južne smeri in maestral piha iz severozahodne smeri. Vremenska napoved otok Cres, vam torej zna včasih napovedati tudi veter.

Na vreme otok Cres ima morje zelo velik vpliv, saj se pozimi ohlaja počasneje kot ozračje, zato je neke vrste zbiratelj toplote, ki segreva zrak v zimskih mesecih. Verjetno vas je Hrvaška že kdaj navdušila, potem pa ko boste obiskali otok Cres, vas bo navdušila še bolj.