Oglas

Oglas

Vreme Hvar

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Hvar in tudi vse ostale kraje na otoku Hvar je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Hvar za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved otok Hvar 3 dni

Vremenska napoved otok Hvar 7 dni

Za Hvar, dalmatinski otok, nekateri menijo, da je najlepši od vseh otokov, kar jih ima Hrvaška. Zanj je značilno sredozemsko podnebje, ki vpliva na vreme otok Hvar. Na Hvaru sije sonce v povprečju približno 2720 ur na leto, povprečna julijska temperatura zraka pa je 24,9°C. Poletja na Hvaru so tako topla in dolga, s tem zna tudi kopalna sezona trajati od meseca maja in celo vse do novembra.

vreme hvar

Povprečna januarska temperatura zraka je 8,6°C, kar na Hvaru omogoča tudi zimski turizem. Zime so tako dokaj tople in prijetne za bivanje na Hvaru. V času zime pade dve tretjini vseh letnih padavin, katerih pa je v povprečju letno 790 mm. Vremenska napoved otok Hvar vam bo tako lahko pogosto napovedala mokro vreme otok Hvar. V zimskem času zna biti na Hvaru vetrovno, pihata pa dva značilna vetrova in sicer burja in jugo. Tudi jesenski meseci so na otoku Hvaru zelo topli.

Vremenska napoved otok Hvar, vam bo tako najbolj pogosto napovedala prijetne poletne dni, ki vam bodo omogočili enkraten dopust. Poglejte si vremenske značilnosti še za ostale otoke, ki jih ima Hrvaška.