Oglas

Oglas

Vreme Korčula

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Korčula in tudi vse ostale kraje na otoku Korčula je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Korčula za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved otok Korčula 3 dni

Vremenska napoved otok Korčula 7 dni

Hrvaška ima na jugu svojega Jadranskega morja krasen, dalmatinski otok Korčula, kateri meri približno 270 km2. Istoimensko mesto Korčula, je znano kot eno izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest. Sprehod po srednjeveških ulicah in prijetno vreme otok Korčula, bo prava paša in odmor za vaše oči.

vreme korčula

Za otok Korčula je značilno blago sredozemsko podnebje, s povprečno temperaturo zraka v mesecu juliju 26,8ºC, kar pomeni, da bo vremenska napoved otok Korčula poleti, v večini napovedala prave poletne temperature. To dokazuje tudi podatek, da ima otok Korčula v povprečju na leto približno 2675 sončnih ur, vendar pa vas bo tam v poletnih mesecih osveževal maestral, kateremu je otok Korčula dokaj izpostavljen med poletnimi meseci. Za otok Korčula je značilno, da ima v povprečju letno 1100 mm padavin, kar pomeni, da zna vreme otok Korčula sem in tja presenetiti tudi z dežjem, ampak v poletnih mesecih redko.

Povprečna januarska temperatura zraka je na otoku Korčula 9,8ºC, kar pomeni, da zime niso pretirano mrzle in da je vreme otok Korčula ugodno za obiske tega otoka tudi izven poletne sezone.

Vremenska napoved otok Korčula je samo ena izmed napovedi, katero vam ponujamo za hrvaška mesta na naši internet strani.