Oglas

Oglas

Otok Mali Lošinj

Vremenska napoved za otok Mali Lošinj za 15 dni

 

Vremenska napoved za 3 dni

Vremenska napoved za 7 dni

 

Hrvaška ima veliko otokov, ki so zares pravi kraj za letni morski oddih. Otok Mali Lošinj, ki je del otočja Cres – Lošinj, je močno priljubljena poletna hrvaška turistična destinacija slovenskih turistov, pa tudi turistov iz drugih bližnjih evropskih držav.

vreme mali lošinj

Vreme otok Mali Lošinj pomaga oblikovati tudi podnebje, ki je sredozemsko, z dokaj blagimi dolgimi in s soncem obsijanimi poletji, ki pa niso preveč vroča. Na leto sije sonce v povprečju približno 2600 ur. Povprečna letna temperatura zraka je 24°C v poletnem obdobju in v zimskem obdobju je le-ta 7°C. Zime so značilne kot mile, saj se pozna vpliv morja, ki s svojo toploto, ki jo oddaja, pozimi pomaga ogrevati zrak, oz. se le-ta zaradi vpliva morja, ohlaja počasneje. Snega vam bo vremenska napoved otok Mali Lošinj ne bo napovedala, saj je sneg tam izjemno redek, ker zračna temeperatura redko pade pod 0°C.

Na otoku Mali Lošinj pihajo značilni trije vetrovi in sicer so to jugo, maestral in severovzhodni veter. Vsak izmed njih je značilen za svojo stran otoka in pa tudi vsak za svoj letni čas, v katerem se pogosteje pojavlja. Tako vam bo vremenska napoved otok Mali Lošinj pogosto napovedovala tudi kakšen veter, ki bo deloval osvežilno na vreme otok Mali Lošinj.