Oglas

Oglas

Vreme Pag

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Pag in tudi vse ostale kraje na otoku Pag je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.Booking.com

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Pag za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri in sedem dni.

Vremenska napoved otok Pag 3 dni

Vremenska napoved otok Pag 7 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

 

Otok Pag leži pod Velebitom iz kjer prihaja nad Pag hladen ter suh planinski zrak. Vremenska napoved otok Pag pa je odvisna tudi od toplega ter vlažnega zraka, ki prihaja iz odprtega morja. Vlažnost zraka je zato izenačena skoraj čez celo leto. Zrak je poln morske svežine in krepilnega pridiha iz Velebita. Iz teh razlogov je paško podnebje zelo ugodno za rehabilitacijo ljudi, ki imajo težave z dihalnimi organi in pa za rehabilitacijo pljučnih bolnikov. Vremenska napoved otok Pag vam bo največkrat napovedala sončno vreme, saj Pag slovi kot eden izmed najbolj s soncem obsijanih otokov na celem Jadranu in ima od 365 kar 280 sončnih dni.

vreme pag

Povprečna poletna temperatura zraka je 28°C in pa zimska 10°C. Otok Pag ima več kot 140 dni na leto temperaturo višjo od 18°C. Vreme otok Pag poleti popestruje prijeten in blag maestral, pozimi pa bolj hladna in suha burja.

Spletna stran vreme otok Pag vas tudi obvešča, da kopalna sezona traja nekje okog 120 dni, temperatura morja v poletnih mesecih pa je povprečno 24°C .