Oglas

Oglas

Vreme Rab

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Kampor in tudi vse ostale kraje na otoku Rab je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Rab za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

 

Vremenska napoved otok Rab 3 dni


Otok Rab leži v Kvarnerskem zalivu in je eden od večjih otokov, ki jih ima Hrvaška. Otok Rab leži na območju, ki je eno izmed najbolj sončnih v celi Evropi, kar pomeni, da bo vremenska napoved otok Rab mnogokrat napovedala sončno vreme. Na otoku Rabu je podnebje zelo privlačno za ljudi, kateri imajo dihalne težave.

vreme rab

Na otoku Rabu kroji vreme otok Rab tudi sredozemsko podnebje, ki pa je zelo blago. Zanj veljajo topla poletja, zime pa so tam dokaj blage. Gorski predel Kamenjak, je tisti, ki varuje velik del otoka pred hladno burjo. Burja pa piha tam pozimi in pa zgodaj spomladi. Temperature na otoku Rabu, skoraj nikoli ne padejo pod 0°C. Poleg burje, na otoku Rabu piha tudi veter z imenom jugo, kateri je topel in vlažen. Jugo piha v času jeseni in s seboj prinaša deževne padavine.

Med poletnimi meseci, pa piha značilen veter, maestral, to pa je prijeten veterc, ki prinaša obilo užitkov jadralcem. Ostali vetrovi so na otoku Rabu redkost. Vremenska napoved otok Rab bo, med poletnimi meseci skoraj zagotovo napovedala lepo in prijetno vreme otok Rab.