Oglas

Oglas

Vreme Vis

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Vis in tudi vse ostale kraje na otoku Vis je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Vis za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved otok Vis 3 dni


Hrvaška ima v delu svoje dalmatinske obale otok Vis, kateri je najbolj oddaljen od kopnega med vsemi hrvaškimi otoki. Otok Vis je zanimiva poletna turistična destinacija, saj je otok Vis poln zgodovinskih ostankov, tako grških, kot rimskih. Ugodna klima pa omogoča, da na otoku Visu preživite spokojen dopust, na eni od prelepih plaž.

vreme vis

Otok Vis ima značilno mediteransko podnebje, tako bo tudi vreme otok Vis za dopustovanje zelo ugodno, saj je zanj značilno malo padavin in sicer povprečno samo 560 mm padavin na leto, od tega pa poleti samo 50 mm. Kar pomeni, da vam bo vremenska napoved otok Vis poleti zelo redko napovedala dež, hkrati pa vam bo napovedala prijetne poletne temperature. Povprečna temperatura zraka, katera je značilna za otok Vis, je v mesecu juliju 24,3°C in v mesecu januarju 8,9°C. Poletja na otoku Visu so značilna kot dolga, suha, vroča, zime pa blage in kratke.

Glede na to, da je povprečna letna temperatura zraka na otoku Visu nad 16°C, pomeni, da je vreme otok Vis primerno za obisk tega otoka tekom celega leta. Hrvaška vam bo torej s svojim čudovitim otokom pričarala nepozaben dopust, preden se odpravite tja, pa si poglejte kakšna vremenska napoved otok Vis vas bo tam pričakala.