Oglas

Oglas

Vreme Paklenica

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Starigrad in tudi vse ostale kraje za vreme Paklenica je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Paklenica za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved Paklenica 3 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Vreme Paklenica je predvsem odvisen od letnega časa. Paklenica ima sredozemsko podnebje, kar pomeni, da so značilne mile, deževne zime, ki so predvsem zelo kratke ter zelo vroča, dolga in suha poletja, kar omogoča, da lahko turisti mirno uživajo v sončnih dneh. Veter je zelo nepredvidljiv, saj je velikokrat odvisen tudi od morja, saj je mesto zelo blizu. Glede na podnebje je tudi rastje bolj sredozemsko, večina rastlin uspeva zelo dobro. Vreme Paklenica se hitro spreminja, a je skozi poletje večina časa lepo in sončno vreme. Povprečne temperature poleti so okoli 24 stopinj.

 

vreme paklenica

Temperatura morja dostikrat niha, a se povprečno okoli 22 stopinj, konec avgusta in začetek septembra pa včasih celo 24 stopinj. Ko je deževno velikokrat piha burja, kar je zelo mrzel veter. Zaradi tega zna biti tudi ne prijetno, še posebej če imate za isti dan kakšne načrte. V vročih poletnih dneh pa pa veter prav prija, sam nam pomaga da lažje dihamo in se ohladimo.Vremen Paklenica je v večini dni vsaj poleti zelo lepi, pozimi pa včasih dež pada tudi dlje časa, med tem ko pihajo mrzli vetrovi. V napovedi si lahko ogledate vreme Paklenica za vikend se pravi tri dni ali pa za cel teden, kar je sedem dni. Napoved vam bo pomagala tudi pri tem, ko se boste odločali kdaj je najbolj primerno oditi na počitnice.