Oglas

Oglas

Vreme Pašman

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Turanj in tudi vse ostale kraje na otoku Pašman je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Pašman za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved Pašman 3 dni


© Državni hidrometeorološki zavod

Pašman je otok, ki leži v severni Damaciji, ki pripada Hrvaški. Površina otoka oziroma velikost je 63 km². Vreme Pašman je poleti zelo vroče,a pogosto vetrovno. Na zahodni obali je veliko manjših zalivov, ki odlično varujejo pred burjo, kateri je pogosti pojav vreme Pašman. Otok ima tudi okoli 10 naselji, ki si poleti zaradi turistov še bolj polna. Kakšno vreme Pašman je poleti, je odvisno predvsem od sezone, a ponavadi je zelo vroče in lahko počitnice uživate za vzhodni obali kjer so prečudovite peščene plaže. Ker je zelo turistični otok, nam veliko pove tudi to da je vreme Pašman zelo lepo in zaradi tega je otok tudi toliko bolj obiskan.

vreme pašman

Na otoku je mediteransko podnebje, kar pomeni, da so zime mile, kratke in zelo deževne, saj v tem času zapade največ dežja.Vreme Pašman pozimi je običajno malo hladnejši,saj je temperature lahko spustijo tudi do 5 stopinj. Poletja pa so vroča, dolga in predvsem suha. Glede na podnebje je tudi rastje mediteransko, tako kot na večina otokih.Vreme Pašman poleti je najbolj vroč v mesecu juliju in začetku avgusta ko je približno 30 stopinj. Julija je tudi najbolj sončno, saj je sonce na nebu tudi 11 ur. Temperatura morja je avgusta najbolj topla, saj doseže do 25 stopinj.