Oglas

Oglas

Vreme Plitvička jezera

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Plitvička Jezera in tudi vse ostale kraje na vreme Plitvička jezera je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za mesto Plitvička jezera za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

 

Napoved za 3 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

 

Plitvička jezera so narodni park na Hrvaškem. Tam lahko samo zajamemo sapo in občudujemo lepote narave.Vreme Plitvička jezera se večina časa spreminja. Za ta kraj je značilno mediteransko oziroma sredozemsko podnebje. To pomeni, da največ padavin pade pozimi, ki so drugače precej blage, mile, kratke in zelo deževne. med tem so poletja suha, vroča in dolga. Tudi noči se poleti ne ohlajajo, ampak ostane prijetno lepo. Vreme Plitvička jezera je raznoliko, včasih zapiha tudi kakšen veter, a ponavadi ne traja dolgo. Podnebje je tudi gorsko, saj je okoli veliko planot med katerimi se skrivajo prečudovita sinje modra jezera. Na leto pade približno 1400 mm padavin.

vreme plitvička jezera

Poleti temperature dosegajo do približno 23 stopinj. Pozimi včasih padajo tudi snežne padavine, takrat pa zaledenijo tudi jezera. Temperatura vode v jezerih čez poletje dostikrat naraste do 23 stopinj. Vreme Plitvička jezera kaže, da je povprečna leta temperatura od 8 stopinj do 10 stopinj. Če boste z družino ali prijatelji kdaj načrtovali izlet, je zelo dobra odločitev ravno ta jezera, saj vas bodo popolnoma sprostila in vam vlila občutek svežine, miru in svobode. Pri tem pa se lahko tudi odlično zabavate iz razkrivate čudovite pojave, ki jih je ustvarila mati narava. Če se boste seveda odločili za obisk le teh, pa je vremenska napoved napisana zgoraj.