Oglas

Oglas

Vreme Šibenik

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Šibenik in tudi vse ostale kraje za vreme Šibenik je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Šibenik za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri in sedem dni.

Vremenska napoved Šibenik 3 dni

Vremenska napoved Šibenik 7 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Vremenska napoved Šibenik vam podaja nekaj splošnih informacij na temo vreme Šibenik. In sicer je to zgodovinsko, turistično mesto, ki leži nekje na sredini Dalmacije. Za vreme Šibenik je značilno, da ima sredozemsko podnebje in mesto je na leto povprečno obsijano s soncem kar 2710 ur. Temperature v poletnih mesecih so kar visoke, vendar je ozračje kljub temu prijetno. Temperature zraka v mesecih julij in avgust, so v povprečju nekje 26°C, temperatura vode pa je okrog 24°C. Povprečni temperaturi zraka in vode sta v septembru okrog 24°C, v juniju pa znaša povprečna temperatura zraka okrog 25°C in povprečna temperatura vode je takrat okrog 23°C.

vreme Šibenik

V poletnih mesecih krojijo vreme Šibenik značilni in osvežilni veter maestral, ki piha iz morja proti celini in ta pripomore, da se toplota lažje obdrži. Za predel Šibenika pa sta značilna še burja in jugo.

Vremenska napoved Šibenik, vam bo napovedala, da so zime dokaj zmerne in mile, takrat pa pade tudi največ padavin, medtem ko so poletni meseci večinoma brez padavin.