Oglas

Oglas

Vreme Split

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Split in tudi vse ostale kraje za vreme Split je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Split za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri in sedem dni.

Vremenska napoved Split 3 dni

Vremenska napoved Split 7 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Split je staro mesto na obali Jadranskega morja, ki je hkrati tudi največje mesto v Dalmaciji. Vreme Split kroji značilno mediteransko podnebje, za katerega veljajo značilna dolga, vroča in suha poletja, kjer temperature zraka presežejo tudi 40°C. Značilno za vreme Split pozimi je toplo ozračje in večja količina padavin in sicer je deževnih povprečno kar 13 dni na mesec v zimskem času.

vreme split

Povprečna temperatura morske vode je v juliju in avgustu 23°C, v juniju 21°C in v septembru 22°C. Junij, julij in avgust pa so meseci, ko je dan s soncem obsijan povprečno kar 11 ur na dan. Vremenska napoved Split vam najvišjo letno temperaturo zraka nudi v mesecu juliju in sicer je le-ta okrog 25°C in za le stopinjo manj meseca avgusta.

Vremenska napoved Split vas bo vedno razveselila z napovedjo lepega vremena v tem južnem dalmatinskem mestu, ki ima zelo dobro povezavo z veliko hrvaškimi otoki.