Oglas

Oglas

Temperature morja na hrvaški obali

 

Preden se odpravite na poletni oddih si spodaj lahko pogledate trenutne temperature morja v različnih krajih na Hrvaški obali. S klikom na izbrani kraj pa se vam pokaže tudi povprečna statistika temperature vode za določen kraj. Tako boste pred odhodom natančno vedeli kakšna je trenutna temperatura morja na vaši izbrani lokaciji.

 

Booking.com

 

Trenutne temperature morja (°C) na hrvaški obali

Bliža se čas dopustov in vsi že nestrpno čakamo naš poletni dopust. To je čas sproščanja, ki je namenjen osebnemu miru, preživljanju časa z družino ter prijatelji. Popularne destinacije turistov so predvsem obalna mesta, ki že nestrpno čakajo, da jih obiščemo. Seveda nas pred odhodom vedno zanima tudi vreme in temperatura morja, saj se nihče ne želi odpraviti na dopust ter tam preživljati čas ob oblačnem in deževnem vremenu. Žal pa je tako, da dopust velikokrat planiramo tudi več mesecev v naprej in tako ne moremo vedeti kakšno bo takrat vreme. Zato si je vedno dobro pred odhodom pogledati vremenske napovedi ter temperature morja, ki nas bodo rešile pred kakšno nepričakovano poletno ploho.

Temperatura morja

Ob hitrem tempu življenja mnogokrat želimo na hitro obiskati morske obale. Vsekakor si želimo, da bi imeli ta čas lepo vreme. Na spletni strani boste našli mnogo podatkov o najbolj priljubljenih hrvaških destinacijah. Lahko si pogledate vreme za jutri ali vreme za več dni v naprej. Zelo pomembne pa so tudi temperature morja, saj se verjetno nihče ne želi kopati v ledeno mrzli vodi. Temperature morja se spreminjajo predvsem po kakšen neurju ali po več dnevnem deževju, ko temperatura vode močno pade. 

Temperatura morja je odvisna tudi od lege obmorskih krajev in sicer v severneje ležečih predelih je temperatura morja višja kot v južneje ležečih predelih. V povprečju se temperature morja gibljejo med 16 in 24 stopinj v mesecu juniju ter med 20 in 28 stopinj tekom najvišje poletne sezone – meseca julij in avgust. Na kakšen posebno vroč dan tekom najvišje poletne sezone, lahko temperatura vode doseže celo zavidljivih 30 stopinj. Tekom zimskih mesecev pa se temperature morja nekako ne spustijo pod 9 stopinj.

Temperature morja

Pred odhodom na poletno razvajanje si zato vedno zagotovite najnovejše podatke o vremenu ter temperaturah morja in tako vas nobena vremenska nevšečnost ne bo presenetila. Na takšen način bo vaš dopust še lepši in bolj vroč. Nikakor pa ne pozabite na zaščito pred soncem, saj direktno izpostavljanje soncu ni priporočljivo. Tekom dnevne vročinske konice se zadržujte v senci, pijte dovolj tekočine ter brezskrbno uživajte v čudovitem vremenu.