Oglas

Oglas

Vreme Ugljan

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Ugljan in tudi vse ostale kraje na otoku Ugljan je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za otok Ugljan za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved Ugljan 3 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Vreme Ugljan se pogosto spreminja, tako kot na večina otokih. Nekaj časa je sončno in vroče, drugič prepiha močna burja.Ugljan je otok, ki leži v severni Damlaciji. Zanj je značilno mediteransko rastje in prav tako tudi podnebje, kar pomeni da so zime zelo kratke,mile in deževne, v primeru na Ugljanu pa tudi zelo vetrovne. Vreme Ugljan poleti je dolgo poletje, suho in vroče. V zimskem času je zelo značilna burja, otok pa je na splošno zelo izpostavljen vetrovom. Vreme Ugljan spomladi in v jeseni je vetrovno, ponavadi piha jugo. Tudi poletja niso brez vetra, saj tudi v tem času velikokrat zapiha, in sicer maestral.

vreme ugljan

Najvišja temperatura je okoli 30 stopinj v mesecu juliju, povprečno pa jih je 24 ali več. Vreme Ugljan pozimi je lahko zelo hladno, tudi zaradi vetrov. Temperature se spustijo do 5 stopinj. Sonce sije več kot 2500 ur letno, v mesecu juliju in avgustu, ki sta najbolj vroča pa včasih tudi 11 do 12 ur. Na vreme Ugljan zelo vplivajo vetrovi, zaradi česar niha tudi temperatura vode. Najbolj topla je meseca avgusta in sicer okoli 25 stopinj, meseca januarja pa padejo stopinje vode tudi do 5 stopinj. Vreme na otoku ostale lepo in stabilno vse do jesenskega časa. Za jutro je značilno da so tudi brez vetra.