Oglas

Oglas

Vreme Zadar

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za mesto Zadar in tudi vse ostale kraje za vreme Zadar je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Zadar za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri in sedem dni.

Vremenska napoved Zadar 3 dni

Vremenska napoved Zadar 7 dni

© Državni hidrometeorološki zavod

Na vreme Zadar, oz. na podnebje v Zadru, ima velik vpliv sama lokacija tega dalmatinskega mesta, za katerega je značilna blaga mediteranska klima, za katero veljajo topla, suha poletja, medtem ko so zime na tem območju bolj kratke, a deževne.

vreme zadar

Vremenska napoved Zadar vam bo večinoma zmeraj po godu, saj ima to dalmatinsko mesto kar 200 s soncem obsijanih dni na leto v povprečju. Povprečne temperature zraka v Zadru, se julija in avgusta gibljejo okrog 23°C povprečno, v juniju in septembru pa okog 20°C povprečno. Vreme Zadar je po statističnih podatkih najbolj sončno v mesecu juliju, ko je število ur, ko sije sonce na dan, v povprečju 10. Avgust pa ima samo eno malenkost manj sončnih ur povprečno na dan.

Vremenska napoved Zadar pa vam bo predvsem za zimske mesece napovedala tudi dež, saj je za zimo značilno da dežuje povprečno približno 13-14 dni na mesec.