Oglas
Oglas

Zagotovite si oddih brez skrbi

 

Vreme za jadranSe odpravljate na dopust in ste za destinacijo izbrali kar našo sosedo Hrvaško? Potem vas zagotovo zanima, ali vam bo vreme Hrvaška, v času bivanja, naklonjeno. Pred dopustom je priporočljivo preveriti vremensko napoved Hrvaška. Za vreme Hrvaška sta značilna dva tipa podnebja, in sicer v notranjosti prevladuje celinsko podnebje, medtem ko na obalnem delu države prevladuje sredozemsko. Za celinsko podnebje, ki se razprostira v višjem predelu Istre, Gorskem kotarju in zaledju južne Dalmacije, so značilne predvsem mrzle zime in vroča poletja, medtem ko je sredozemsko podnebje pravo nasprotje. Sredozemsko podnebje pa prevladuje na območju Kvarnerja ter v notranjosti Dalmacije, za katerega so značilne vlažne in mile zime ter suha in vroča poletja.

 

Napoved vremena za HrvaškoGlede na vreme Hrvaška vam priporočamo oddih v mesecu juliju in avgustu, saj imate tako več možnosti, da boste v času dopusta imeli lepo in sočno vreme brez padavin. V kolikor se odločate za oddih v zadnjem trenutku, vam bo vremenska napoved Hrvaška zagotovo v veliko pomoč pri odločitvi, ali oditi na dopust ali ne. Če vremenska napoved Hrvaška napoveduje slabo in deževno vreme, lahko tako dopust še pravočasno prekličete. Ne pustite, da vam slabo vreme pokvari dopust.

Danes lahko preverite vreme Hrvaška hitro in enostavno kar na spletu, kjer lahko preverite trenutno stanje vremena, temperaturo morja, marsikje pa so na voljo tudi satelitske in radarske slike, ki vam bodo podale še točnejše informacije glede vremena. Da bo dopust kar se da prijeten, se pozanimajte tudi o biometeorološki napovedi, saj lahko vreme vremensko občutljivim povzroči nevšečnosti, kar lahko poslabša splošno počutje in ugodje. Zato preverite vreme Hrvaška in načrtujte dopust v lepem in sončnem vremenu.

Zagotovite si oddih brez skrbi
Ocenite tole objavo