Oglas

Oglas

Vreme Opatija

Najbolj točna in zanesljiva vremenska napoved za Opatija in tudi vse ostale kraje za vreme Opatija je zagotovo tri in sedem dnevna napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda, ki si jo lahko ogledate na tej strani, če kliknete spodnji gumb za 3 ali 7 dnevno napoved. Še posebej 3 dnevna napoved je zelo natančna, saj je na voljo napoved za zjutraj, popoldne in zvečer.

Napovedi za daljša obdobja, kot so 15 ali več dni pa so običajno nezanesljiva in jih je potrebno vzeti z rezervo.

Katero napoved želiš preveriti? Klikni na spodnji gumb.

 

 

Vremenska napoved za Opatija za 15 dni

 

Napoved Hrvaškega državnega meteorološkega zavoda za tri dni.

Vremenska napoved Opatija 3 dni

Hrvaška ima v svojem Kvarnerskem zalivu znano turistično obmorsko mesto Opatija. Za območje Kvarnerja, je značilna zelo posebna klima, zaradi katere se je že davno nazaj začel razvoj zdravstvenega turizma. Opatija bo torej s svojim razkošnim stilom, razvajala tudi najbolj zahtevne goste.

vreme opatija

Na to, kakšno je vreme Opatija, vpliva tudi podnebje samo, katero je v Opatiji milo in mediteransko. Za poletne mesece je značilno, da so suhi in topli, medtem ko je za zime na območju Opatije značilno, da so ugodne in pa blage. Opatija ima v povprečju na leto približno 2388 sončnih ur, kar pomeni, da bo vremenska napoved Opatija mnogokrat napovedovala sončno vreme Opatija. Na območju mesta Opatija, pihajo trije vetrovi in sicer je to burja, ki piha ob bolj hladnem in jasnem vremenu od S proti J, veter jugo, ki s seboj prinaša bolj vlažno, a toplo vreme, potem pa je značilen še milejši maestral, kateri v poletnih mesecih prinaša prijetno osvežitev. Za maestral velja, da piha od kopnega proti morju.

Opatija se ponaša s povprečno temperatura zraka 30°C v toplejšem delu leta, povprečna temperatura zraka v najhladnejšem delu leta pa je 6°C. Temperatura morja se v avgustu povzpne tudi do 25°C, medtem ko je najhladnejša temperatura morja v mesecu marcu in sicer je to le približno 9°C. Preden se boste odpravili na dopust v mesto Opatija, si na naši spletni strani poglejte kakšna je vremenska napoved Opatija, Hrvaška.